Willy Haalebos

Lichaamsgeoriënteerd (Psycho)Therapie

Therapie

“Each person comes into this world with a specific destiny–he has something to fulfill, some message has to be delivered, some work has to be completed. You are not here accidentally–you are here meaningfully. There is a purpose behind you. The whole intends to do something through you.”
Osho

REIKI

Hoe werkt het:
De Reiki energie wordt doorgegeven via de handen van de behandelaar die het kanaal is van deze energie. Deze energie heeft een gevormde werking op persoonlijk fysiek, gevormd en spiritueel. De intensiteit van de energie nemen toe om er heling kan plaats vinden. 
Het kan zijn dat als mannen met een gerichte klacht en na een paar geen uitwerking komt heeft, zou dit kunnen denken gericht iets anders de aandacht vragen waar de energie nodig is op dat moment. Deze energie is niet te sturen. Reiki werkt ook op afstand.

Wat het doet:

Reiki herstelt het zelfgenezend vermogen.
Reiki geeft diepe en diepe energie. Reiki is een hulpmiddel in het proces van natuurlijke genezing. Ook bij baby’s en kinderen kan worden toegepast ook al weet je niet altijd zeker wat ze mankeren. Reiki leert jou bewust te worden van je lichaam en wat de verlangens zijn.

Voor wie:
Het kan worden toegepast bij diverse ziektes oa chronische klachten, griep, ontstekingen, klachten zoals bijv. rugklachten, nekklachten, verkramping in benen, hoofdpijn, spanningsklachten, angst- en stressgerelateerde klachten.

Reiki betekent universele levensenergie en is een natuurlijke geneeswijze die je kunt gebruiken voor alles wat leeft. Deze vorm van reiki is afkomstig van de grondlegger Dr. Mikao Usui. 


LICHAAMSGEORIËNTEERDE THERAPIE

Onverwerkte gevoelens van emoties kan zich uiten in lichamelijke klachten, zoals stress, spanningen en hoofdpijn. Doel is om de balans van geest en lichaam te herstellen.

In lichaamsgeörienteerde (psycho)therapie leert de cliënt zich bewust te worden van de psychologische betekenis van het lichaam. Zo ontstaat er een groter inzicht in de wisselwerking tussen lichaam en geest. De cliënt wordt door de therapeut aangemoedigd deze lichamelijke ervaring te uiten zowel lijfelijk als verbaal.

Dit zorgt voor een herstel van de harmonie tussen lichaam en geest, er gewerkt kan worden aan de klachten van de cliënt. 

FAMILIE OPSTELLING

Familieopstellingen is een krachtige manier van werken. De verborgen dynamiek binnen het gezin/familie van herkomst wordt zichtbaar en daardoor kom je tot de kern van het probleem. Onbewust kun je verstrikt zijn in jouw familiesysteem.  Onze familie en voorouders spelen een veel grotere rol in ons leven dan we eigenlijk beseffen. 

Vaak zijn onbewuste patronen die daaraan ten grondslag liggen vele jaren doorgegeven van generatie op generatie. Een Familieopstelling verbind jou met jouw familiesysteem. Problemen die zich aandienen in jouw leven kunnen je door middel van een opstelling inzicht en helderheid geven waardoor er rust komt in jou. Wij werken individueel met familieopstellingen. 

Dit gebeurt o.a. met vloerankers die de representanten vertegenwoordigen. Er ontstaat een tableau-vivant dat achterliggende aspecten van het vraagstuk laat zien. Er komen verstrikkingen aan het licht die hebben geleid tot stagnatie in het huidige leven van de vraagsteller. 

Vaak zijn die verstrikkingen onverwerkte gevoelens bij de persoon als gevolg van bv het jong overlijden van een ouder of kind, angsten, verdriet,relatieproblemen ,oorlogservaring, scheiding ouders of wat is mijn plek in mijn gezin van herkomst. Die onverwerkte gevoelens kunnen kinderen onbewust en onbedoeld belasten waardoor ze uit balans zijn. Door de beweging in de stagnatie kan er rust komen in het systeem.  


Balinese Massage

Deze massage is gecombineerd met meditatie. Als jij op de massagebank ligt beginnen wij met een korte meditatie waarbij jij je bewust wordt van je lichaam en die je naar de ontspannenheid brengt. Van daaruit begint de massage en kun je je helemaal overgeven aan het moment.

Deze masage richt zich niet alleen op het lichaam van de cliënt, maar heeft ook tot doel het evenwicht op geestelijk en emotioneel niveau te herstellen. Holistische massage richt zich op het volledig ontspannen van het lichaam en de geest.

Adem SEssie

Je leert je buik-flank en borstademhaling weer op een juiste manier te gebruiken. Zo zal het ervaren van je natuurlijke adembeweging je lichaamsbewustzijn vergroten en  helderheid geven over je reactiepatronen.  

Graag een afspraak plannen?


Boek een afspraak

QUOTE“If you love a flower, don’t pick it up.
Because if you pick it up it dies and it ceases to be what you love.
So if you love a flower, let it be.
Love is not about possession.
Love is about appreciation.”
― OshoQUOTE“Experience life in all possible ways —
good-bad, bitter-sweet, dark-light,
summer-winter. Experience all the dualities.
Don’t be afraid of experience, because
the more experience you have, the more
mature you become.”
― Osho
Previous
Next

© 2018 Willy Haalebos – Praktijk voor Lichaamsgeorienteerde (Psycho)therapie.
All rights Reserved. lid SBLP 22124803. AGB-Code 90-038618. Gemaakt met ❤️ door Strike Design Online